Himmel och Pannkaka!

-Socialsekreteraren som gick in i väggen. Titeln på min bok som nu finns på Recito förlag på nätet. Äntligen är den klar!! Jag är glad, tacksam, nöjd med det som nu är ett avslutat bokprojekt som spänner över elva år. 

Så här lyder baksidestexten till boken:

I Himmel och Pannkaka! - Socialsekreteraren som gick in i väggen berättar Christina Ahl öppet och personligt om sin inre process. En process som startar 1998 då hon insjuknar i utbrändhet och bland annat får panikångest. Insjuknandet blir så fyllt av ångest att hon söker hjälp på Sahlgrenskas psykiatriska akutmottagning. Där träffar hon en förstående läkare som lägger in henne på en avdelning så att hon får återhämta sig. Christina får under 2000-talet två återfall i utmattning och panikångest. Dessa perioder skildrar hon lika naket som den första. Genom drömmar, dagboksanteckningar och blogginlägg får du som läsare följa hennes skildring genom elva år, från 1998 till 2010.

Christina beskriver i boken den arbetsmiljö som gjorde henne sjuk och den process som ledde fram till att hon julen 2008 fick sin utbrändhet godkänd som arbetsskada. Men beskrivningen av hennes personliga resa är den som ger mest avtryck i boken. Detta betyder att du som läsare får följa henne nära, i den process hon befinner sig i. Christina berättar bland annat om mönster och beteenden som gjorde henne sjuk. Beteenden som att vara duktig, att anstränga sig, att anpassa sig, att hålla tillbaka åsikter och känslor. Beteenden som till en början var helt omedvetna för henne.

Christina beskriver också hur det är att bli ett offer i sitt eget liv, att bli beroende, att söka hjälp, att be om hjälp och att söka egna rehabiliteringsalternativ. Hon skriver också om skam och skuld och känslan av övergivenhet. Men också om att lita på sin magkänsla, att återta sin kraft, att våga känna tillit och kärlek.

Vid sista återfallet beskriver Christina sin träning i att acceptera tankar, känslor och ibland svåra smärtsamma minnen. Hennes träning i medveten sinnesnärvaro blir oerhört viktig för hennes process. Hon beskriver också sitt ego, som varit en strävsam följeslagare under hela processen. Det Christina kallar ego i boken är bland annat alla samlade negativa tankar om henne själv som hon försöker krympa genom att acceptera att de finns där. Hennes tolkning av egot har hon hämtat från den andlige ledaren Eckhart Tolle.

Som läsare är det svårt att stå oberörd inför Christinas nakna beskrivning av elva års process. Kanske kommer du också att känna igen dig. Du är varmt välkommen med på en djupt personlig resa!


Om du är intresserad av att beställa boken går det bra redan nu. Förlaget tar emot förhandsbeställningar via nedanstående länk. Boken kommer från tryckeriet nästa fredag.
Litenupplaga.se